martes, 20 de octubre de 2009

Miss Potter


La pel•lícula ens narra la història de Beatrix Potter, una londinenca, que ens conta des de la seva infantesa fins l’edat adulta com va suposar per ella arribar a publicar els seus contes i les seves dolces il•lustracions.

Des de ben petita sempre anava dibuixant i s’inspirava sobretot en animals i paisatges que formaven part de la seva vida, com per exemple el lloc on anava a estiuejar amb els seus pares. Anant compaginant desavinences i desaprovacions de la seva mare, va anar creixent fins que en conèixer al seu primer amor i una mica per casualitat, va publicar la seva primera història. Després veient que l’aventura tenia èxit va editar un seguit de contes amb un estil impecable: El conillet trapella, l’oca Carlota, els conillets pelusa...
Tots ells amb una gran càrrega emocional i sobretot una moralitat de la qual se n’ha d’aprendre.

Després de patir la pèrdua del seu promès, decideix invertir la seva fortuna, que ha guanyat amb les publicacions, en una granja que havia freqüentat de petita de la companyia del que serà el seu futur marit, quan eren canalla.
Aquesta granja li aportarà la pau i força per començar a fer la seva i continuar adquirint granges del voltant per salvar-les dels constructors que es volen enriquir destrossant paisatges. Paisatges com els que es converteixen en la seva llar, i on continuarà escrivint més dels seus contes.
Beatrix Potter ens aporta sempre, desprès de més de cent anys els seus contes infantils com acabats de fer, amb aquests personatges i colors característics i la dolçor i tendresa de les històries familiars i d’amistat.

No hay comentarios:

Publicar un comentario